Niilin risteily
Kohteita ei löytynyt
Edellinen sivu Seuraava sivu

 

 

 

 

 

"Joka on kerran Niilin vettä juonut ei voi janoaan enää muulla vedellä sammuttaa"

 

- Sinuhe, mystistä Niiliä et unohda koskaan.

 

 

 

Kuin faaraoiden kultaiset purret, lipuu alus ohi rehevien jokitöyräiden, sokeriruokoviljelmien, ikiaikaisten kulttuuriaarteiden ja pienten kylien. Krokotiilijumala Sobekin pyhätön näet Kom Ombossa. Assuanin padolta tulet takaisin satojen porttien Thebaan - Luxoriin.

 

Luxorin länsirannalla, Kuninkaiden laaksossa näet ja koet Memnonin kolossit, työmiesten haudat sekä kylän. Voit päättää lomasi ääni- ja valoesitykseen Karnakin temppelissä tai kierrellä jumalten kuninkaan Amonin kaupunkia omin päin.

 

 

 

NIILIN RISTEILY

 

 

 

Risteile tyylikkäästi viiden tähden laivalla. Al Hambra on luotu unohtumattomia Niilin risteilyjä varten.

 

 

Alus ja sen majoitus huokuvat mukavuutta sekä tyyliä, todella ruhtinaallinen risteily kokemus. Laiva on tyylikkäästi suunniteltu ja kauniisti kalustettu. Laiva lupaa sinulle unohtumattoman matkan Niilin kiehtovan virran matkassa tarjoamalla moitteetonta palvelua, ympärivuorokautisen vastaanoton ja internetpalvelut. 

 

 

Laivan palvelut vastaavat parhaita hotelleja maailmassa. Se on kuin ylellinen kelluva maailma, joka tuo antiikin ihmeet ja Egyptin nähtävyydet sinulle kuin tarjottimella.

 Vakiona kaikissa hyteissä:

• Oma kylpyhuone / WC, suihku, hiustenkuivaaja ja kylpytuotteita

• Satelliittitelevisio ja talon videokanavia

• Tallelokero arvoesineille ja minibaari / jääkaappi

• Täysi pesulapalvelu on saatavilla pyynnöstä

 

 

Pääravintolassa mahtuvat kaikki matkustajat yhtä aikaa syömään. Tarjolla on yhdistelmä paikallista ja kansainvälistä buffet ruokaa. Majoitus on täysihoito, juomat eivät kuulu hintaan. Aamiaisella kahvi, tee ja/tai mehu. Purjehduspäivinä on teetarjoilua pienillä välipaloilla ja leivonnaisilla iltapäivällä.

 

 

Suuri, runsas oleskelutila ja baari, jossa on myös tarjolla juomia sekä pikkupurtavaa. Aurinkokannella baari sekä uima- ja poreallas. Lahjatavarakauppa. Lisäksi myös musiikkia ja viihdettä iltaisin, mm. vatsatanssia ja Nuubialainen show.

 

 

 

 

 

 

OHJELMA

 

 

Päivä 1:

 

Saapuminen Lukorin lentokentälle. Luksorinn kentällä on teitä vastassa meidän edustajamme kyltin kanssa, jossa on meidän logo. Yöpyminen on hotellissa.

 

 

Päivä 2:

 

Aamiaisen jälkeen käymme Karnakin temppelissä, joka on maailman suurin temppeli. Sen koko noin 48 hehtaaria. Käymme myös Luxorin temppelissä. Käymme katsomassa, kuuntelemassa ja tutustumassa kuinka työmiehet tekivät obeliskin muinaisessa Egyptissä. Sen jälkeen käymme papyrusinstituutissa katsomassa kuinka papyruksia tehdään ja sitten lähdemme laivalle lounaalle. Loppupäivä ollaan laivassa. Laiva lähtee retkien jälkeen kohti Assuania.

 

 

Päivä 3:

 

Koko päivä purjehtimista.

 

 

Päivä 4:

 

Lähdetään Assuanin suurpatoon, joka on maailman toiseksi suurin suurpato. Käymme myös Philean temppelissä, jossa palvottiin Isistä. Menemme parfyymi-instituuttiin, missä edelleen tehdään parfyymeja alkuperäisin menetelmin kuin muinaisessa Egyptissä. Siellä tehdään myös parantavia öljyjä erilaisiin kehon vaivoihin.

 

Vapaa iltapäivä tai lisämaksullinen retki Nubialaiseen kylään tutustumaan nubialaiseen elämäntapaan, näemme myös eläviä krokotiilejä. Mahdollisuus uida pyhässä Niilin vedessä.

 

Illalla on ääni- ja valoshow Philean temppelissä, joka on lisämaksullinen, mutta erittäin elämyksellinen 55€/hlö.

 

 

Päivä 5:

 

Vapaapäivä aamulla tai lisämaksusta on mahdollista käydä Abu Simpelin temppelissä lentokoneella, bussilla vain isomman ryhmän kanssa.

 

Iltapäivällä lähdemme Kom Ombo temppeliin, jossa palvottiin Horuksen ja Sopikin jumalia. Samalla käymme krokotiili museossa, jossa on tuhansia vuosia vanhoja muumioituja krokotiilejä.

 

 

Päivä 6:

 

Vapaata koko päivä laivassa purjehtien. Laiva lähtee aamulla kohti Luxoria, jossa olemme illalla.

 

 

 

Päivä 7:

 

Käymme Luxorin länsirannalla, jossa on kaksi Memnonin kolossia, Kuninkaiden laakso, alabasteri paja, jossa tehdään käsin ruukut ja patsaat, edelleen samalla tavalla kuin muinaisessa Egyptissä sekä Hatshepsutin temppeli. Illalla on ääni- ja valoshow Karnakin temppelissä, joka on lisämaksullinen, mutta erittäin elämyksellinen 55€/hlö.

 

 

 

Päivä 8:

 

Yöllä lähdemme Lukorin lentokentälle omalla kuljetuksella ja kotimatka Suomeen alkaa -monta kokemusta ja elämystä rikkaampana.

 

 

 

HUOM! Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

 

 

 

 

LISÄMAKSULLISET RETKET

 

Näihin retkiin on mahdollista osallistua Assuanissa ollessamme. Mikäli olet kiinnostunut näistä retkistä, kerro se heti matkan alussa oppaalla. Maksu käteisellä oppaalle.

 

 

 

Nubialainen kylä, 32€/hlö 

 

Lähde moottoriveneellä Nubialaiseen kylään, joka sijaitsee Aswanissa, vastapäätä Soheilin saarta ja lähellä Assuanin patoa. Kylässä voit tavata nuubialaisia perheitä ja tutustua heidän yksinkertaiseen elämäntapaansa, kulttuuriinsa ja perinteisiinsä.

 

Ota uimavarustus mukaan, sillä tällä retkellä sinulla on mahdollisuus pulahtaa Niilin pyhään veteen. Lisäksi pääset keinahtelemaan kamelin selkään lisämaksusta.

 

Käydään myös vierailulla kasvitieteellisessä puutarhassa, Lord Kitchenerin saaressa.

 

 

 

Abu Simbel, lentäen 365€/hlö tai bussilla (ryhmä) 145€/hlö

 

Lähde tutustumaan Abu Simbeliin ja kuuluisiin Ramses II:sen ja hänen suosikki vaimonsa Nefertarin temppeleihin. Temppelit löydettiin sattumalta vuonna 1813 ja Unescon johtamana ne siirrettiin korkeammalle kallionkielekkeelle.

 

Suuren kävijämäärän takia oppaat eivät pääse Ramses II:sen suureen temppeliin eivätkä pienempään Hathorin temppeliin. Kuitenkin käyttämällä valokuvia ja piirroksia, oppaat kykenevät temppeleiden ulkopuolella elävästi kertomaan temppeleiden rakenteista ja niiden sisätilojen taideteoksista. Sen jälkeen turistit pääsevät tutustumaan temppeleihin itsekseen ja sisustuksiin, jotka temppeleissä ovat hämmästyttäviä.

 

Rakennusten laajuus ja niiden yksityiskohtainen koristelu herättävät kunnioitusta kävijöissä. Temppeleiden vetovoimaa lisää niiden luonnonkaunis paikka Nasserjärven ja aavikon reunalla.

 

 

 

 

PALVELURAHA

 

Erillinen palveluraha (käteinen) kerätään matkan alussa jokaiselta: 65€/hlö/risteily. Eli tämä on "tippi", jonka me jaamme laivan henkilökunnan, paikallismatkaoppaiden ja kuljettajien jne. kesken. Joten matkustajan ei itse tarvitse huolehtia tippien maksuista, vaan voi nauttia lomastaan. Raha maksetaan paikan päällä käteisenä suoraan oppaalle.

 

 

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

Majoitus laivalla on täyshoidolla, juomat eivät kuulu hintaan. Juomat voi maksaa laivalla kortilla tai käteisellä. Aamiaiseen kuuluu kahvi, tee ja/tai mehu. Purjehduspäivinä laivalla tarjoillaan "kello viiden tee".